6 Comments

  1. Palas ibo

    Peki flash kullanılacakmı? Benim d3100 bu dediğiniz ayarlarda çok karanlık fotoğraflar çıkarıyo hiç bişey görünmüyo diyebilirim.

    • Hayır flaş kullanmayacaksınız çünkü hiç bir işe yaramaz. Ben ayarları kendi fotoğraf makinama göre söyledim. Siz isterseniz şu yöntemi izleyin: f değerinizi 6 gibi bir değere ayarladıktan sonra deklanşöre yarım basın ve ekranınıza bakın. Orada +——o——– şeklinde bir gösterge var. İşte yarım bastığınızda +’ya yakın tarafta kalıyorsanız ışık yetersiz ve fotoğraf koyu çıkacak demektir (canonda böyle). Şimdi biz burayı optimum değere yani sıfır noktasına getirmeye çalışacağız. Ya enstantene süresini arttıracaksınız eğer onu çok arttırmak istemezseniz ISO değerini arttıracaksınız. Bu fotoğraf tekniği uzun pozlamayla aynıdır. Geceleyin balkonunuzdan sokağınızı çekmeye çalışın (ISO 100 veya 200 olsun). Çektiğiniz değerler sizin için uygun olan değerlerdir

  2. nnnn dddd

    Bu yıldırım ve şimşek yakalamak uzun bir iş. Uzun pozlama’nın her şekli insanı yorar..

    “Fotoğraf çekmek beni yormaz” diyen kardeşlerimiz’i eşleşen böcek, esneyen kedi fotoğrafları çekmeye davet ediyorum..

    Bir gün de 500 tane yonca balyası taşımıştım ve yorgunluktan perişan olmuştum.. Kendi kendime dedim ki; “Bundan daha çok nerede yorulurum acaba?”

    Meğere fotoğraf çekerken herşeyden daha çok yorulacakmışım..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir