>FOTOĞRAFTA İLGİ NOKTASI OLUŞTURMAK

>FOTOĞRAFTA İLGİ NOKTASI OLUŞTURMAK

>

 

Bir daha ki sefer fotoğraf çekerken deklanşöre basmadan önce durun ve düşünün……..
Bu fotoğrafın ilgi noktası nedir ?
Bu soruya şunlarıda ilave edebiliriz
Gözleri bu fotoğrafa çevirecek olan şey nedir ?
Bu fotoğrafı diğerlerinden farklı kılacak olan şey nedir ?
Fotoğrafta ilgi noktası önemlidir çünkü insan gözü bir fotoğrafa baktığında üzerinde duracağı bir ilgi noktası arar. Eğer fotoğrafınızda böyle bir nokta yoksa insanlar bir an için fotoğrafınıza bakacak sonra daNEXT (sonraki) düğmesine tıklayacaklardır. Bu yüzden fotoğraflarınızda bir ilgi noktası oluşturmak ve bunu kullanmayı bilmek önemlidir.
ETKİLİ BİR İLGİ NOKTASI İÇİN 6 YÖNTEM
Bir fotoğraftaki odak noktası bir insandan bir dağa kadar çok çeşitli şekillerde olabilir. Ne olduğu önemli değildir ama siz bazı kurallara uyarsanız onun gücünü arttırabilirsiniz
ÖNE ÇIKARIN: ilgi noktanızı belirgin bir pozisyona yerleştirmeye çalışın
NETLİK : Alan derinliğini nasıl oluşturacağınızı öğrenin böylece istediğinizde ilgi noktanızın ön veya arka bölgesini bulanık hale getirebilirsiniz
BULANIKLIK : Eğer yavaş enstantane hızını güzel kulllanırsanız objenizin net ve sabit fakat çevresindeki hareket halindeki nesnelerin bulanık çıkacağı çok etkili fotoğraflar çekebilirsiniz.
BÜYÜKLÜK:İlgi noktanızı öne çıkarmak için büyük göstermek her zaman etkili bir yöntem olmasa da çoğu zaman işe yarar
RENK:İlgi noktası olacak objenizin rengi ile çevresindekiarka planın renklerinin konrtast renklerden oluşması onu ön plana çıkaracaktır.
ŞEKİL:Benzer şekilde kontrast şekiller dokular kullanmak ilgi noktanızı öne çıkaracaktır. Özellikle objenizin çevresindeki tekrarlayan dokular çok etkilidir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir