YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN HANGİ FOTOĞRAF MAKİNASI DAHA İYİ ? AYNASIZ MI DSLR Mİ ? 2017

<a href=”/wp-content/uploads/2014/11/aynasızmı-dslr.jpg”>aynasızmı dslr

Yeni nesil aynasız fotoğraf makinalarının çıkmasıyla beraber bu aralar fotoğraf makinası almayı düşünenlerim kafaları biraz daha karışmış olabilir. Malzeme kaliteleri ve son teknoloji olmaları sebebiyle aynasız fotoğraf makinaları kullanıcılara daha cazip gelebilir. Ama durum aslında o kadar basit değil.

Eğer fotoğrafçılığa yeni başlayan biriyseniz ve bu güzel hobi ile ciddi olarak ilgilenmek istiyorsanız alacağınız ilk fotoğraf makinasının aynasız bir model olmasını önermem. Tercihim bir DSLR almanız yönünde olacaktır.

AYNASIZ FOTOĞRAF MAKİNASI MI YOKSA DSLR FOTOĞRAF MAKİNASI MI ?

Aynasız fotoğraf makinaları ne kadar iyi sensörlere de sahip olsalar en büyük dezavantajları netleme sistemlerinden kaynaklanmaktadır. Aynasız fotoğraf makinaları netlemeyi kenarlardaki kontrast farkından yaparlar. Bu da netlemenin oldukça yavaş gerçekleşmesine neden olur. hareketli nesneleri keskin bir netlikte çekmek neredeyse imkansız hale gelirken ışığın az olduğu artamlarda netleme ciddi sıkıntılar yaşatır. Bu konu da DSLR rakipsizdir. Konu bir manzara fotoğrafıysa Aynasız makinalar sizi memnun edecektir. Bir de boyutlarının küçüklüğü düşünülürse tam bir tatil makinası diyebiliriz. Ama üst düzey görüntü kalitesi arayanlar için henüz yeterli değiller.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir