SU DAMLASI FOTOĞRAFI NASIL ÇEKİLİR ?

Yazının başlığını su damlası fotoğrafı şeklinde attım ama aslında bu fotoğrafları tam olarak tanımlamıyor. Çünkü bu fotoğraflar bir sıvı içerisindeki başka bir akışkanın fotoğrafları. Fotoğrafçı  Corrie White su damlası fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaşmış bir isim. Kendisinin  duman benzeri renkli akan sıvı fotoğrafları var. Fotoğraflar çekimden sonra 180 derece çevriliyor. Bu fotoğrafları nasıl çektiğini anlatan bir yazısını konuya ilgisi olanlara faydası olabilir düşüncesiyle türkçeye çevirerek yayınlıyorum.

Bu fotoğrafları çekmek için küçük 5 lt’lik bir plastik akvaryum kullanıyorum. Üstten 3 cm boşluk kalıncaya kadar çeşme suyuyla dolduruyorum. Çekim için kullanacağınız alan yaklaşık 8cm genişliğinde olacak. Suyu doldurduktan sonra akvaryumun ön camını oluşan kabarcıkları yok etmek için içerden yumuşak bir bezle yavaşça siliyorum. Daha sonra suyu dinlenmesi için bir kaç dakika bekliyorum. Tankın arka iç camında ise hem fon işlevi görecek hemde flaşın parlamasını önleyecek siyah plastik bir parça kullanıyorum.

Damlatacağım sıvıyı genellikle gıda boyasıyla karıştırılmış kremadan elde ediyorum. Bazen akrilik boya da kullansam tercihim kremadan yana. Fokuslama ayarlarıma yardımcı olsun tankın su yüzeyinde ince bir tel var. Suyun içine koyacağınız bir cetvelde bu konuda size yardımcı olacaktır. Tankı her temizleyişimin ardından yeniden odaklama işleriyle uğraşmamak için tankın oturduğu platformu kalemlerle işaretledim.

Fotoğrafları çok alçak bir açıdan çekmeyi tercih ediyorum, böylece su yüzeyinide fotoğrafa dahil edebiliyorum. Sıvı damlatma işleminde ilaç kutularından çıkan damlalıkları kullanıyorum. Bu işlem için 3 flaş kullanıyorum. Bir tanesi tepede, diğer ikisi ön köşelerde. Hepside Canon 7D makinam tarafından tetikleniyor.

Hazır olduğumda suya küçük bir damla krema damlatıyor ve çekimlerimi yapıyorum. Bazen renk kombinasyonları için iki farklı renk damlatıyorum. Bu durumlarda kablo tetikleyicisine ayağımla basıyorum. Sık sık tankta oluşan baloncukları siliyorum ve oluşturduğum görüntüleri 180 derece çevirmeyi seviyorum. Bana böyle daha etkileyici geliyorlar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Get Widget