>DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ: ÇOCUK PORTRE ÇEKİMLERİ

>DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ: ÇOCUK PORTRE ÇEKİMLERİ
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

>

Çoğumuzun fotoğraf makinası alma sebeplerinden birisi çocuklardır. Onları büyürken fotoğraflamak en büyük zevklerimiz arasındadır. Dikkat ederseniz bu fotoğrafların çoğu ya tatilde aile bireyleriyle beraber veya okulda çocukların grup halinde olduğu karelerdir. Çevremizdeki herkes de buna benzer fotoğraflar vardır. Hadi gelin bugün çocuklarımızla daha yaratıcı kareler oluşturmayı deneyelim. Hem de elimizdeki fotoğraf makinalarıyla.

Portre çekimlerinde ışık çok önemlidir. Profesyonel fotoğrafçılar stüdyoda yaptıkları çekimlerinde bunun için harici flaş ve ışıklandırma sistemleri kullanırlar. Bizim fotoğraf makinamızdaki flaş ise kamerayla bütünleşiktir. Eminim sizde fark etmişsinizdir bu flaşla yapılan çekimler yüzde çok kuvvetli bir etki yaratır ve ortaya çıkan sonuçlar çok sıradandır. Öte yandan standart ev ampüllerinde yapılan çekimlerde ışık yetersiz kalır. Bu tür çekimler için en uygun zaman pencere önünde sabah ışığında yapılan çekimlerdir. Böylece daha yumuşak bir aydınlatma elde edebilirsiniz.

Portre çekimlerinin en önemli unsurlarından birisi belki de en önemlisi arka plandır. Başarılı bir portre çekiminde arka planda görüntüyü dağıtacak unsurlar olmamalıdır. Bunun için düz renk bir zemini tercih edin. Zemin rengi konusunda açık renkler özellikle beyaz gölgelenmeler yapacağı için başarılı sonuç vermez. Siz en iyisi çocuğunuzla kontrast oluşturacak siyah rengi tercih edin . Bunun için bir kumaş parçası kullanabileceğiniz gibi portatif film perdesi de kullanabilirsiniz.

Üzerinde konuşulması gereken bir de poz konusu var. Çocuk portrelerinde yakın çekimler göze daha güzel görünür. Çekim sırasında bir tripod elbette daha iyi sonuçlar verecektir. Bir diğer püf noktası ise çocuğunuzla sizin aranızdaki boy farkı. Fotoğraf çekimi sırasında dimdik ayakta durup yukarıdan aşağıya doğru çekim yapmayın. Fotoğraf makinanız çocuğunuzun boyuyla aynı hizada olsun. Size bakıp gülümseyen standart pozların yanında değişik pozlar deneyin eminim çok ilginç sonuçlar alacaksınız.

One thought on “>DİJİTAL FOTOĞRAF TEKNİKLERİ: ÇOCUK PORTRE ÇEKİMLERİ

  1. >çok güzel şeyler yazmışsın gerçekten. peki bu diğer başlıklarda anlattığın ayarları digital makinalardada yapabiliroz dimi. iso falan gibi.ben yeni bi sony h10 foto makinası aldımda güzel bişi sanrım varmı bilgin acaba ?

Leave a Reply